Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.08.2023., 19:48   #68538
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Vidjeh nekidan produženi Tiguan. Malo mi je bio čudan dok nisam zamjetio na njemu natpis da je to produžena verzija sa 3 reda siceva.

btw, nekidan sam se vozio iza ID.3. To **bre je kočilo na svakom prokletom zavoju. Tamo gdje bi normalan vozač digao nogu sa gasa da uspori, on je kočio. A onda mu je štop lampa počela blicati na ravnici. Ono, auto ide naprijed, a štop lampe blicaju! WTF? Tada sam skužio da ne koči vozač nego vjerojatno neka elektronika luduje.
Kao vozač, nikada ne bih toliko kontrole prepustio elektronici. Onaj Teslin 'self driving' mi diže kosu na glavi. Za koji k auto ima volan? Koliko god nekome to bilo lijepo i krasno, mene užasava.
Ne znam kako se to zove kod VW ali recimo E-Fiat ima One-Pedal mod u kojem cim pustis gas on odmah koci (valjda motornom kocnicom) i rekuperira energiju. E sad, nisam 100% siguran, ali mislim da bi tada trebao nekom logikom paliti i stop svijetla jer je to ipak kocenje i bas osjetno koci kad pustis gas.
Ja sam to na zeninom Fiatu odmah iskljucio jer je poprilicno zbunjujuce i trazi navikavanje, a ne vidim neki plus ili korist od toga.
WraGG je offline   Reply With Quote