Jučer sam otišao u IT. Da ne bih imao
ovakvih problema u budućnosti, odlučio sam cestarinu platiti karticom jer tada imam bankovni izvadak kao dokaz plaćanja.
Na izlasku s autoceste, naplatni automat mi nije htio prihvatiti Erste Visu pa sam morao upotrijebiti Revolut EC.
Na povratku sam ušao u traku gdje se ručno naplaćuje pa sam blagajniku dao naplatnu kartu i kreditnu. Iako je rekao da je naplaćeno, kasnije sam se ulogirao na Revolut account da to provjerim.
Sada ću d/l taj izvadak sa Revoluta i bakupirati ga na par mjesta. I tako svaki put kada budem išao u IT išao na autocestu. Nikad se ne zna.
Negdje sam pročitao da zastara za to djelo nastupa tek nakon 10g. jer se radi o državnoj firmi pa se neplaćanje tretira kao utaja poreza. Čuo sam se da se kazne kreću i do 80 EUR. A cestarina mi je bila 2,5 EUR u svakom smjeru.
Savjetovao bih i vama da napravite isto kao i ja.
EDIT: kad smo već kod Talijana. Pročitao sam ndavno da su HAC i ANSA (talijanski HAC) potpisali ugovor prema kojemu će Talijani moći koristiti svoj Telepass uređaj (tal. ENC) na HAC-ovim autocestama. Uputio sam upit HAC-u da li to znači da ćemo mi moći koristiti naš ENC na ANSA-inim autocestama. Po njihovom odgovoru, naravno da
nećemo moći. Idiota koji je potpisao takav ugovor treba otpremiti na Zavod za zapošljavanje. Ali znamo da je to nemoguće očekivati u banana državi i uhljebničkoj firmi u kojoj je za zapošljavanje važnije biti podoban nego sposoban.