Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.08.2023., 16:21   #68522
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Najradije ne bi nista dirao, ali isto ne bi da me izda jer cekam da nesto jeftino plasticno/gumeno/potrosno krepucne. To je trenutno family car, moram mu moci vjerovati Ne zelim od auta napraviti pacijenta, samo bih mu pruzio malo ljubavi jer ovisimo o njemu. Dok ne uleti sta bolje.

Amortizeri, opruge, uporista, sve to je promjenjeno prije nekoliko god.
Kocnice sad zavrsavam, komplet sve diskovi, pakne, kociona crijeva i tekucine. Prosle godine napravio komplet zadnje diskove, pakne, nove celjusti, sajle pa ce sad i to biti gotovo.

Ulje u getribi sam vec kupio, to ide na sljedecem servisu. Promjenio sam ga prije 45t km. Ulje i apsolutno sve filtere mijenjam na oko 10t km/1 god.

Mislim da su mi nosaci motora blizu za promjenu, zna lupati, cak i preko lezecih.

Zasad nisam imao problema oko dpf-a osim sto sam promjenio aditiv prije godinu-dvije. Nadam se da je taj dio ok, na dijagnostici ne primjecujem probleme.

Promjenio bih rado grijace, ocistio usisnu granu, egr, turbo i sl... Provjerio i promjenio eventualno maf, map, i sto sve ima u tom cijelom sustavu. Provjerio bih sva gumena crijeva. Promjenio bih onih par semeringa dole na motoru koji sline, ali to mozda bolje cekati sljedeci veliki servis.

Kvacilo mislim da je jos oke, tj ne primjecujem neke probleme.

Ono sto primjecujem je nesto veca potrosnja ovo ljeto i zimu naspram onoga na sto sam naviknuo. Ulje ne pije, razina stoji jednaka kroz cijelu godinu. Mozda malo smrducka na gorivo, ali ne dize se razina pa je to valjda ok.

Jbga ne znam ima li savjesnijeg vlasnika pezoa od nas

Do sad sam uzimao u impexa repromaterijal za mali servis, ali zadnju narudzbu + set za prednje kocnice sam uzeo ipak na kupiulje. Impex je za svaki artikl bio skuplji za x eura (sa ukljucenim popustom za bodove) i na kraju ustedio 30ak eura. Toliko me dodje pregled ovjesa i spur svake godine.