Citiraj:
Autor Sky
Sad sve radi. Još da skužim kako bežično mogu drugi komp spojit na njega, bilo bi super. Dakle, da komp, lap i router tvore jednu mrežu. Sa lapa mogu pristupit ruteru, ali izgleda da samo jedan komp može biti na netu, a o komunikaciji između kompa i lapa još nema govora. Eh, da, na kompu mi je Gigaset 108.
|
Imam sve isto ko i ti, 2 kompa povezana na router preko WLAN-a i sve mi radi ok. Mogu oba ici na net skupa, i mogu gledat burazu po hardu...
Sky, probaj ovako:
Na routeru makni DHCP (advanced settings->local network), ostavi defoltnu IP adresu routera (192.168.2.1 ako imas SE555) i subnet kakav je.
Na oba kompa stavi isti workgroup, npr MREZA
Sad na kompovima:
IP prvog - 192.168.2.2 / IP drugog 192.168.2.3
Subnet oba ista, kao i kod routera - 255.255.255.0
Gateway kod oba kompa isti - 192.168.2.1
DNS kod oba kompa ista: prvo polje 195.29.150.3 drugo 195.29.150.4 (te DNS unesi i u routeru, advanced settings->internet->internet connection->DNS servers)
Ne razumijem kako ne mozes drugi komp (laptop) spojit? Ima li taj laptop svoj neki program za wi-fi ili ide preko Wireless Zero configurationa od Windowsa? Ovo od windowsa je zajeban jer ne dopusat npr. 6 znakova u WEP ili WPA enkripciji...tako da mora biti postavljena enkripcija na routeru sa 5 ili 8 znakova mislim...
Najlakse da izbacis da te enkripcija ne zeza je da ju nakratko maknes i da se onda probas spojiti na wireless sa laptopom...