Citiraj:
Autor xlr
Ahaaa ti kupujes mob koji je kupljen na amazonu.
Ok, ajmo redom - ti kao prekupac NE mozes ostvariti jamstvo na taj mob preko amazona. To moze pokrenuti samo prvi kupac preko vlastitog accounta. Sve je ok ako je prodavac tvoj frend pa ti za godinu dana pomogne u nevolji.
Sa amazona mozes preuzeti racun kao kupac preko svog accounta. Ne znam treba li dan-danas jos uvijek racun za ostvariti jamstvo kada se u sustavu prema IMEI-u moze vidjeti kad je mob prodan. Nekad je papir trebao, ovo je info od Agrama prije 6 godina: "Za popravak u jamstvu potreban je ispunjeni i ovjereni jamstveni list ili račun".
Ako je pak mob stvarno kupljen na americkom amazonu (ne znam tko bi to radio iz hr), ovo je info od samsunga "U Hrvatskoj važi jamstvo samo za uređaje kupljene na području EU".
|
Da, dobro si ubrao priču
Uglavnom, da, kupujem mob od prodavaca koji prodaje mob koji je kupljen na Amazonu i on je zaboravio pass od tog accounta. Reko, jel si prirodno retardiran ili samo lazes

Pa onda prodaje mob od frenda koji ne moze pristupit tom accountu, uglavnom ne moze se nikako doci do potvrde kupnje

Pitam ga kako d aja znam da taj mob nije negdje ukraden i onda mi murja sjedne na grbaču kad stavim svoju karticu u njega i počnem ga koristit?
-Pa ne bi prodavao ukraden mobitel
Uglavnom poslao sam upit u Samsung i sad cekam sta ce mi reci na osnovu IMEI-ija di je uređaj kupljen (EU ili USA) i samim tim jel ima garanciju. HIpotetski da je kupljen na Amazon.de i da ima vazecu garanciju, opet je potencijalno sranje sto za eventualno ostvarivanje garancije te ovlašteni servis moze izričito traziti racun/potvrdu kupnje, iako po imeiju mogu vidjeti kada je i gdje je kupljen i samim tim jel ima vazecu garanciju.
Sjecam se kada sam onomad furao HTC mislim da je bio Sensation u Agram na garanciju, da ga je serviser samo poskenirao bar code i samo ga je preuzeo, odnosno nije me trazio racun.
Ali mi je trenutno malo prerizično dat 700e i onda strepit jel ce mi proci garancija u slučaju ostvarivanja iste