Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.08.2023., 18:56   #68484
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Slažem se 100% da cijene nisu za svačiji novčanik.
Tako da razumijem doček na nož jer ne bi bilo drugačije ni da sam izjavio:

"Nova E klasa je ono što vam treba, čak nije ni skup za to što nudi, ne znam zašto bi si netko kupio išta drugo. Samo treba imati još garažu, kuću i vikenicu"

Treba biti osjetljiv na to da je cijena prosječnog auta debelo ispod tog nivoa i početi čitati rečenice o Teslama sa "Tko traži novi auto u rangu 40-50.000€..."

Što se tiče probne vožnje... možeš izmjeriti sve zazore i ispipati interijer.
Dobit ćeš nažalost samo rezervnu karticu umjesto da koristiš svoj telefon kao ključ, ali za prvi dojam svakako bolje uloženih 1h nego čitati forum i pogledati neki stari youtube video.
Ubaci tu adresu u Münchenu gdje putuješ pa vidi kako će ti isplanirati rutu.

Mene najviše smeta cijena tih auta u EU. Bio sam u americi prošli mjesec, kolega s kojim sam radio je uzeo Model 3, najosnovniji model, kojemu je početna cijena ako se dobro sjećam 32t $.
Na to ide nekih 7500$ nekakvog poticaja/olakšice državne, dali su mu još oko 2000$ popusta jer je završio faks recentnije, i auto ga je izašao 23k $. Kamate/interest su smješne, u jednom razdobolju korone mi priča lik da su bile 0%.

I da ne uzmem razliku u plaćama, za tu cijenu si bi i ovdje mogao priuštiti Teslu, a ovako mogu samo sanjati o njoj i voziti polovnu Octaviu za te pare.

Da se razumijemo, ja sam prezadovoljan sa Škodom koju imam, stvarno jesam. Prostrana, imam od opreme sve što želim, ali mi je muka dok se vozim po zagrebu dok idem na posao/s posla.
Nosači motora, mjenjač, motor, sve pati dok se migoljimo u koloni, a o potrošnji da ne govorim. Isti ovaj 2.0 TDI koji vozi do Minekena i nazad na jednom tanku, koji je savršen za ta putovanja, u gradu kad su najgore gužve, uredno mi pokaže 10-11l potrošnju.

Da post bude leđit, ITevac ovdje, na pola između 30 i 40g