Citiraj:
Autor coconut
@john
Zašto baš Ibiza? Nije neki auto za kojim će se rulja okretati bez obzira koliko ga ti uredio izvana i iznutra. Ozbirom da u njega trpaš hrpu dijelova VW grupe, mogao si uzeti neki iz njihovog programa tipa Golf, Octavia, A3/4,...
|
Vjerujem da je upućeno meni, john vozi Alfu..
Zato što mi je to attainable dream car (platforma) još iz zlatnog doba VWCC i SCC davne 2008. kad sam bio srednjoškolac, a validacija drugih za to što radim mi apsolutno niti malo nije motiv, osjećaj koji daje 420nm, a uskoro i 500+ NM, u autu od 1300kg bome jest
Da je u datom trenutku u ponudi bila Fabia RS ili Polo 9n sa PD130 motorom, odlučio bi se na neki od njih, ali za 1250€ sa 9 mjeseci registracije nije bilo teško odlučit se na Ibizu. Golf 4/Leon mk1/A3 8L s dobrom bazom (pd130 ili pd150) su dan danas 4000+ €
Ta platforma je nešto što se više neće ponoviti, da u auto te veličine ugrade dizela te kubikaže, koji može uz par modifikacija i minimalno uloga imati 300ks i 550NM sa 6 brzina getribom koja može podnjeti to i još puno više.
Na stranu Polo WRC sa 2.0TSI, ili Ibiza Cupra sa 1.8 TSI koji su višestruko skuplji auti, o cijeni modifikacija da ne pričamo..Jedini trag tog doba je Ibiza 6j koja je dolazila sa 2.0 CR TDI motorom od 140ks do neke 2012. - 2014.