View Single Post
Staro 08.08.2023., 23:56   #3900
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
opet nisi odgovorio odakle bjelancevine i kako nastaju, te odakle one zivotinjama ako jedu samo zivu biljnu hranu.. nema tu veze probavni trakt, kravina dva zeluca ili slicno

bit je u preradi hrane.. ti meso moras kuvat brate, ili peci ovo ono, te zaciniti da bi mogao jesti.. nije to predvideno za nas, to je bit na kraju price.. priroda nam je sve dala a mi smo sve ujebal

preradom hrane tj mesa i ostalog ubijes ga na takvoj razini da to vise nije to

zivjela industrija hrane, i svega ostalog, jer tek sad vidimo posljedice svega

di su ono djecu zaprasivali insekticidom u ime nauke
nisam se isao prepirati s tobom nego kako generaliziras, nemoj to raditi. tvoj izbor hrane, svaka cast. bolje se osjecas,super - nastavi dalje. Ali sama cinjenica da promoviras izum vatre kao nesto sto nam je omogucilo jesti meso nije istina, dok smo do tada zobali sirovu travu je glupost zesca. tako bi mogao argumentirati da je nasa prehrana meso jer imamo sjekutice i kutnjake za kidanje mesa. cinjenica je da smo svezderi i da smo se u zadnjih par milijuna godina mjenjali. ti mislis da imas iste probavne enzime i floru faunu kao i neki homo sapiens od prije 300 000 godina?

kako smo mi evoluirali, tako se nase tijelo mjenjalo. danas je barem istrazivanje doslo do toga da ako sumnjas u nesto mozes potvrditi u medicini razlicitim testovima. inzulinska rezistivnost, glikogenski indeksi, gluten alergije, alergije na antibiotike u hrani..list goes on

reci da smo mi jednozderi i da nikako ne mozes funkcionirati na odredjeni nacin nego moras jesti samo onako kako odredjena osoba kaze je zadrto i nazadno.
svi smo razliciti od genetske strukture, drustvenih konstrukata, pogotovo lokacije gdje zivimo koja ima jako vazni utjecaj na razvoj zelucanog mikrobioma koji odredjuje kako hrana koju pojedes utjece na tvoje tijelo.

takodjer generalna istrazivanja koja se rade su najcesce na teritoriju USA, koja je ne malo razlicita od europe i naseg mediteranskog podneblja da bilo sta sta ukljucuje istrazivanje preko bare ne bi uopce trebali uzimati u obzir. trenutno u svijetu ne postoji zdravija prehrana od mediteranske za nas koji smo odrasli ovdje. problem je sta nam je prehrana sada postala trpanje nepotrebnih kolicina hrane u svoje tijelo radi kojeg dolazi do pretilosti, dijabetesa, problema sa stitnjacom, i ostalih zdravstvenih problema.

raznolika hrana, bez pretjerivanja uz vise kretanja i svi cemo zivjeti zdravije.