View Single Post
Staro 07.08.2023., 16:09   #12355
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo kratki osvrt na S23 nakon dugo vremena na Huawei P40 Pro koji nažalost nije izdržao malo mora.

Sviđa mi se format i veličina, nije premalen niti prevelik a ekran je opet dovoljno velik za sve.
OS ima stvarno masu mogućnosti i customizacije, lijepo brzo radi i baterija traje jako dugo.

Kamera je dosta dobra, sviđa mi se što je 50mp mod lako dostupan i daje kvalitetne slike, UWA nije tako dobra kao na Huaweiu ali je ok i nešto šira dok tele je ok ali ništa specijalno. Zanimljivo da ste s tele kamerom u mogućnosti koristiti 50mp mod ali radi se o tome da digitalno zumira glavnu kameru ali najjače od svega je što daje kvalitetnije rezulate od tele kamere.

Također, glupost je da se ne može disableati zvuk shuttera bez da se ugase svi sistemski zvukovi (!).

Zvuk na zvučnicima je solidan, ali ne mogu reći da je taj stereo nešto wow i bolji od onog na Huaweiju.

Mobitel jako lijepo radi, brz je i u normalnom korištenju se ne zagrijava, kamere imaju konzistentnu sliku neovisino koju koristitite, brzo okidaju te za razliku od Huaweija HDR procesiranje je brže pa skoro odmah vidiš gotovi rezultat ako odmah otvoriš okinutu fotografiju.

Punjenje nije najbrže ali to mi nije bitno jer ga punim preko noći.

Ekran je dosta dobar i svjetao ali ne mogu reći da se primjeti neka bitna razlika između 90 i 120hz.

Čitač otiska prsta je ok ali face recognition je puno lošiji nego na Huaweiju jer koristi običnu selfie kameru, a ne 3d senzor tako da može poslužiti ali čim je malo mračnije ili imaš naočale niti blizu nije onom u Huaweiju.

Što se samog softvera tiče, jako su slični i biometrija na obadva uređaja funkcionira na sličan način (moguće korisiti otisak prsta za pamćenje lozinki, pristup programima i sl) tako da i nema neke drastične razlike te je sve do navike.

Generalno sam poprilično zadovoljan i radi se o dosta dobrom telefonu bez nekih većih mana iako je možda i malo "dosadan".

Pozitivno:
Gabariti a opet solidno velik i upotrebljiv ekran
Jako brz i responzivan
Dobre kamere, konzistentnost istih
Odlično trajanje baterije
Velike mogućnosti podešavanja OS-a

Minusi:
Dosadan izgled
Kamere su mogle biti i boljih specifikacija
Sporije punjenje od konkurencije
Loš face recognition/ID
Nije moguće disableati sav Samsungov bloatware
Zvuk shuttera fotoaparata nije moguće onesposobiti bez gašenja svih sistemskih zvukova.