View Single Post
Staro 26.03.2003., 20:37   #27
Beast
nEkspert

Beast's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ja mislim da bi moja konfiguracija bila dovoljna za snimanje u 640x480 25fps u avi ili mpeg (Pogledaj ispod).
Imam grafičku sa VIVO konektorima i Tv izlaz ima dobru sliku samo na jednom TV-u na kojem sam probao (probao sam na tri TV-a)
Na ostalima je slika crno- bijela. Na TV-u kojem sam probao imaju 2 scarta - ulazni i izlazni, i kada sa prebaci na AV program imaju tri opcije biranja ulaznog signala.
I na jedoj opciji ima boje, na drugoj je crno-bijela slika a na trećoj ni nema slike. Pitanje je kako napraviti na drugim televizorima da ima boje. Standard je PAL B, PAL G, probao sam i s ostalima, ali nema rezultata. Sa video ulaza nikako ne mogu dobiti sliku.
Na osnovu svega toga, da li se sa tv karticom može snimati sa video rekordera i na video rekorder? Na koji način je slika lošija od TV-a: Da li ima smetnji ili je mutnija slika, ili su boje lošije?
Našao sam karticu koju preporučuješ u HG Spotu:TV tuner + FM card, HAUPPAUGE WinTV-PCI-FM, daljinski 870kn. Da li je tuner osjetljiviji na TV-u ili na kartici (Koje od ta dva može uhvatit više kanala, bez obzira na kvalitetu?)?