View Single Post
Staro 04.08.2023., 19:10   #3791
blackshtef
Premium
Moj komp

blackshtef's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ma bez brige, 99% ce raditi i 10TB. Oni ne updejtjau tu listu bas cesto tako da u vrijeme kad je taj NAS izasao nisu ni bili 10TB diskovi (bar ne isprobani od strane synologya) tako da nisu stavljeni na support listu.

Recimo evo moj novi RS1221+ po specifikacijam ne prima Toshibe vece od 16TB a ja ubacio 18TB (prije sam se raspitao na SynoForumu i ljudi normlano voze i 20TB Toshibe i Seagate Exose u tom NASu.

Znaci pogledaj samo da nije na "incompatible list" zbog eventualnog problema sa firmwareom i slicno. Ako nije na toj listi nekompatibilnih onda je 99% sigurno da ce raditi pa i veci od 10TB...
Čini se da radi - piknuo 2x 12TB nove diskove, krenuo u postupak zamjene - https://imgur.com/a/TgEVvcv

Prvo mi je mali šok bio kad mi je javio da je disk 1 "not initialized", ali repair storage poola je inicijalizirao disk i krenuo u resync koji će očito potrajati neko vrijeme.

Nakon toga ponoviti akciju sa diskom 2 i eto, povećat će se prostor, novi diskovi bez bad sectora i superiška.

Jedino mi sad preostaje kupiti dvije ladice za stare diskove pa neka imam extra 12 TB za download dump i super

blackshtef je offline   Reply With Quote