Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.08.2023., 01:32   #68228
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Iz nje proizlazi da su eto svi ostali načini generiranja struje čisti kao suza i nikad nikome nisu ništa napravili
Niti sam rekao, niti mislim da su savrsene. U materiji nema savrsene solucije, svaka tehnolgija sanirajuci stare probleme, solucijom, automatski stvara i nove. Jos manje imam idealnu zamjenu, svakako ne u obimu danasnje potraznje konzumenata.

Samo sam dao misao, dal covjek mora najtezim evolutivnim putem (patnjom) sagledavati posljedice, samo kad ih sam dozivi na sebi ili bliznjima.

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Spominješ korporacije, a upravo su one izlobirale (preko svojih korisnih idiota "zelenih") da se ugase nuklearke u Njemačkoj pozivajući se na Fukushimu, jer zna se da su tsunamiji u Bavarskoj ozbiljan problem. Zato se sad spaljuje ugljen, to je puno zdravije.
Ima istine, ali tesko je dohvatiti doseg korisnih budala (od kojih zeleni trenutno sigurno jesu) u raznim konstelacijama moci/interesa, te strategija, u koje nazalost nemam uvida.

Njemacka kuda trenutno plovi gubi obris svoje biti, pravi socijalni eksperiment. Jos 1989. kad sam na autobusnim stanicama u Muchenu, Reutlingenu, gledao prve vece (organiziranije) sramezljive prilive Turaka koji su znali primati hranu po autobusnim stanicama, sjetim se razgovora s dva oceva prijatelja, industrijalca u Grunwaldu, kuca nasuprot Rummeniggea i koju stotinu metara od Bavaria Film studija. Njihov razgovor mi se cinio kao SF prica, da domicil u zemlji najveceg reda i blagostanja, pljuju po vlastitim ljudima! Tako sam cuo, za vrijeme, cak i mastanje, kako bi se bilo korisno ocijepiti od ostatka. Vec tada, na vrhu piramide industrijalaca, smatrali su, da samo nekolicina nosi najveci teret napretka i dobrostanja ekonomiki, te da je ostatak pokrajina tek hrpa parazita koja se na njima krpa i sudjeluje u prici o uspjehu. A tek kad je porez dosao na tapetu, onda su krenule i teske psovke.
A koje li je to bajno vrijeme svijeta bilo. Neki nisu vise ni zivi, pitam se kako bi danas opisali svoju zemlju?

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Kako god bilo potreba za energijom će samo rasti. Ne vidim što bi drugo osim nuklearne energije moglo zadovoljiti a da je CO2 neutralno.
Nemam cime prosipati pamet i tvrditi da imam alternativu, samo mi se cini da bi se mogao puno toga odreci danas, bez cega sam mislio da ranije ne mogu. Te daleko u prirodu udaljiti, uz minimalnu pomoc energije.

Slusao sam na IRB-u pricu o nekakvoj novini, tvrdeci (po okolis) da postoji nova tehnologija (?) koja moze u nekoliko godina ocistiti , ono za sto se tvrdilo da treba proci 50 godina. Ali, nisam dalje ni pitao, ni razmisljao. Sad me sjeti dok pricamo.
Visage je offline   Reply With Quote