View Single Post
Staro 01.08.2023., 23:23   #6453
Daten
Premium
Moj komp

Daten's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor chillout23 Pregled postova
I jedna novost od kad su novi winsi gore...prije mi je curila prvo interna baterija, pa par dana malo jedna malo druga prvo curila...sad radi kak i treba radit - svaki put prvo prazni vanjsku bateriju. I nadam se da bude tak i ostalo

Jedino kaj mi je još enigma, je da u turn offu i u sleepu izgubi 10ak posto, ako ga dulje ne palim...

Ako dobro razumijem, ubacio si novu eksternu bateriju i stavio nove windowse i sada ti prvo prazni eksternu bateriju?

Kako grmi večeras u Zagrebu prebacio sam se na laptop, gledam HBO Max i pratim malo bateriju, prvo mi se prazni interna baterija.

Malo sam čitao online i na ovo naletio: "The newer Thinkpads will first drain the battery that is in a better condition, even if by a fraction of wH. This is default behaviour and cannot be changed in BIOS or Vantage. "

Kad gledam to je točno prema mom laptopu, interna mi je na 20,65Wh ( full charge capacity ), eksterna 20,21Wh i prazni se prvo interna jer je u boljem stanju.

Vidim piše se o trajanju baterije na malo starijim laptopima pa da napišem svoje mjerenje.

21 min serije je ispraznilo bateriju sa 60% na 53%, upaljen je Batery saver i ekran je na max osvjetljenju.

Daten je offline   Reply With Quote