31.07.2023., 01:16
|
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Autor 1v@n
Prije ćeš dočekati nultu stopu tolerancije na prekoračenje brzine.
Morao sam jučer odraditi Speed Awareness Course jer sam prekoračio 20mph ograničenje s pazi sad...24 mph. S obzirom da je prekoračenje bilo minimalno, dobio sam izbor odraditi taj tečaj (koji sam naravno morao platiti) ili platiti kaznu + 3 kaznena boda (12 je oduzimanje vozačke, a nakon odrađenog tečaja ne smijem prekoračiti brzinu iduće 3 godine).
S bodovima dolazi cijeli niz posljedica kao što su povećana premija osiguranja i to na idućih 5 godina.
I da stvar bude bolja, sva ograničenja po gradovima koja su trenutno 30mph, bit će kroz dvije godine spuštena na 20 mph. Ne samo sigurnosti radi nego i radi CO2 emisija...
Uglavnom, zapeo sam u križanju iza budale koja se usred križanja odlučila mijenjati smjer i stala...pa da ne zapnem u križanju nakon što se upali crveno (što je kazna za sebe), stisnuo sam gas da izađem iz križanja što je moguće prije. Hop, kamera uhvatila.
10% + 2mph je trenutna tolerancija, a po onom što nam je predavač rekao, kompletna oprema koja se trenutno koristi je savršeno precizna, a i auti više nemaju značajnija odstupanja od onog što piše na brzinomjeru i samo je pitanje vremena kad će sve kamere (neke već jesu) početi slati kazne s nultom stopom tolerancije.
|
Pa kak si ti onda platio kaznu za 24mph ak je 10%+2mph kazna?  20+10%+2mph je 24mph....
Citiraj:
A onda se to spušta i na EU, pa kroz koju godinu dolazi i do HR, tako da ćeš puzati htio ne htio
|
Dok to dođe....
Onda ćemo ić živjet na sjever švedske, kakvi se tamo sklepanci iz 90ih od 700+hp-a voze i koliko se voze, a takva 'uređena' država
A ovo prvo gore za ograničenje na 20mph, bolje da ni ne komentiram, protočnost prometa je jebena na maksimalnih 20mph, znači kreni stani, prva, druga, treća(ako), u višim okretajima stalno, baš je tu smanjenje co2, vs da je ograničenje normalnih 60kmh i da se voziš konstantno u višoj brzini na manjim okretajima.
|