Citiraj:

Autor  Elder

Dodem ja sa svojim pa da vidimo snagu ev na startu ��. 

| 

Prihvaćaš test kao fol protiv bilo kojeg EV-a ili samo protiv ID5? 

Nije baš problem ostaviti ID5 iza sebe sa nekim poštenim sportskim/sportskijim ICE. Što ID5 sa dual motorm može, vjerojatno 7 ili 6 sekundi, ako i to. 
Ali nešto poštenije iz EV svijeta, a da opet nije egzotika, je već malo teže (tipa Tesla 3 ili Y performance).
Inače, vidim da se opet zagrijala vječna tema EV vs ICE.
Ne kužim zašto ima hejtera s ikoje strane? Brate kupi što god paše za tvoje potrebe i svi sretni.
Ovo da ti brane da kupiš novi ICE... pa do toga ima još bar 12 godina, do tad nema šanse da punjenje i baterije i dalje budu problem. Garantiram da ćeš zbog napretka do tad i htjeti kupiti EV.
Super su mi bili komentari kad sam napisao zašto JA želim kupiti i EV i zašto su za MENE super, samo su odjednom krenula pljucanja da sam fanboy 
A doslovno sam napisao stvari poput toga: 
- da mi nije problem ni punjenje (jer punim doma na jeftinu struju, i to ću moći za valjda 99% svojih putovanja), štoviše da mi je i plus biti na EV-u jer ne moram trošiti vrijeme na benzinske
- da mi nije problem ni domet (konkretno sam pričao za Kia EV6 sa većom baterijom) jer se većinom vozim po gradu + od Zg do Zd, a to u bilo kojim uvjetima mogu bez beda na jednom punjenju, i još mi ostane za provozikati se po gradu dok ga navečer ne ostavim puniti
- da ću štediti na svakom kilometru oko kunu (*za ovo me se maltene razapelo da lažem, iako sam napisao da je to odokativno, na kraju je ispalo nešto tipa da štedim 82 lipe, eto ispričavam se i posipam se pepelom 

)
Tako da mi ostanu samo prednosti - manje pokretnih dijelova i potencijalnih kvarova, masu jeftinije održavanje, tišina, jednostavnost, performanse...
I eto, zato što meni paše EV sam ja onda fanboy... odlično