Citiraj:
Autor Mladenxy
ja sam protiv brze vožnje i preseravanja na cesti ali kad sam probao danas EV svi ostali su bili ko magarci ...samo ih gledaš u retrovizor kak su sve manji, kao da stoje na cesti ��
|
I. Koliko takvih runova možeš napravit prije štekanja na punjač s tim fauveom?
Poanta je da i dalje u klasičnom autu radi ona dobra stara - natoči, sjedni i vozi bez razmišljanja da moraš stat za 100-200km i čekat red na punjenje.
Evo ti konkretno ja - 5 i pol godina sam imao, razlog je nebitan, obavezu odlaska u zagreb 2-3x tjedno i stizanja na posao nazad na vrijeme. Moj prosjek po autocesti je 160+. Ljeti, zimi, cijelu godinu. MORAO sam, da se razumijemo, jer inače ne bih stigao na posao na vrijeme i spušio bi otkaz, bez obzira na razlog odlaska u zg.
S kojim toliko prehvaljenim električnim vozilom je to moguće? S nijednim do dana današnjeg. Tura je 300km, vremenski vrlo ograničena kako rekoh, nemam kad a kad sam krenuo na to, pitanje je i koliko je bilo mjesta za punjenje po zg. Usput ih nema baš nešt ni dan danas, a kamoli tad.
Takvim tempom sam sa dizelom išao 2 dana za redom bez potrebe za točenjem usput, a sa benzincem na plin cijeli tjedan, tj 3x, jer bih zadnju turu vozio na benzin da se auto malo 'razveseli'.
Kad ev-i budu imali takve mogućnosti, mogu doć u obzir što se mene tiče, do tad na struju može doć u obzir samo neki toyotin hibrid