Evo raspleta priče s APCom...
Iskreno, zgadio mi se i tražim neki drugi
kućni UPS, a da
nije APC. Imao sam godinama prije cyberpowera i radio je ok pa sad tako nešto slično.
Preporuke za nešto do max 1000VA?
Kako je dosad bio APC Back-UPS, malo sam skeptičan oko kupovanja Smart-UPSa po 3x većoj cijeni.
Reklamacija za krepani APC je trajala mjesec dana, vratio sam ga u firmu gdje je i kupljen, oni su to proslijedili u servis odakle su me kasnije zvali da ustvari kad je APC u pitanju bi to trebalo direktno njima reklamirati i da oni o njihovom trošku odmah dostavljaju novi i preuzimaju stari uređaj. Nisam to znao, svaka čast servisu, oni su to proslijedili dalje i meni je dostavljen novi uređaj.
Ali, dostava je išla iz NL skladišta i neke strane shipping kompanije, zapelo kod naših franšizera, paket je šetao iz ZG u Pulu, natrag u ZG pa na carinu jedno dvaput. Mene zvali 2x na tel. da me pitaju oko carinjenja!? Reko kakvo carinjenje. Da kao moraju pa muljaju nešto... Na kraju sam ja njih još zvao 3x da provjerim gdje je to uopće zapelo, a paket šeta simo-tamo i nitko ne zna što bi s njim
Stari UPS bio je kupljen 2022.g., po serijskom broju proizveden je 2021 i krepao unutar godine dana.
Novi UPS je datuma proizvodnje 2023. Plastika smrdi neopisivo, smrdio je i stari, ali se izluftao za jedno popodne vani, ovaj ne prestaje.
Stari UPS u leru bio je tih, novi zuji za popizditi...
Novi UPS serucka nešto s apcupsd servisom pod linuxom. Isti model i sve kao i stari, ali svakih par sekundi puni logove "battery disconnected/reattached" i "UPS battery must be replaced". Pod windows powerchute radi dobro - ili barem se ne buni.
Idem sad u dućan kupiti nekakvu veliku macolu i nosim to go*no od APCa van da se riješim frustracija

A nakon toga u potragu za drugim UPSom.