View Single Post
Staro 25.07.2023., 13:24   #29037
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Ja san pogleda Children Of Men, treći put, nakon što sam vidio da sam mu da ocjenu 6, a vidim da ima 8.x ocjenu, i sad opet po treći put mi nije jasno šta je tu toliko dobro? Film ako se mene pita nije ni završio, kraj mi je bezveze i nedorecen sva pitanja koja se vode kroz film su ostala ne odgovorena, nije dobro odrađeno ko inception gdje je cijela priča okončana osim tog jednog upitnika na kraju. Ostatak filma, okejiš ništa spešl sve u svemu loš film ako se mene pita.
ima takvu ocjenu jer je film čista metafora. simbolizira zapadno bjelačko društvo koje se raspada i umire i jedinu nadu u budućnost daje još plodna crnkinja (ne zapadni, tamnoputi stanovnici). I završava također potpuno simbolički: oni putuju nesigurno (u nekakvom jadnom čamcu) prema potpunoj nesigurnosti (magla) a sve na temelju njihove vjere i nade u bolju budućnost (jer nema garancije da se tamo gdje idu uistinu nalaze ti "znanstvenici" koji kao mogu pomoći ljudima uz pomoć nje, jedine žene koja može još imati dijete)

U isti rang spada kao i Snowpiercer , umjetnički filmovi o distopijskim budućnostima koji u tom malom svijetu koji pokazuju pokušavaju pokazati problem cijelog svijeta i društva te problema s kojim se nosimo kao čovječanstvo