Meni instalirali optiku prije 2 tjedna, a inače je munjevito došla u cijelo naselje (ZG-Prepuštovec). Bilo je ugodno iznenađenje jer sam mislio da nećemo dobiti optiku još godinama. Odjednom se stvorila ekipa koja razvlači kablove po betonskim stupovima i za mjesec i pol je proradilo.
Dobio sam Huawei router koji nije nešto ali služi svrsi. Prije sam bio na A1 5G i bio je Fritzbox modem, puno bolje sučelje i uopće bolji.
Što se tiče brzine interneta tu zasad nemam zamjerke ide 950/500.
Što se televizije tiče, očekivao sam bolju kvalitetu slike.
OK, jasno je da se razni programi skidaju sa raznih satelita pa je tako kako je, ali neki od tih programa sigurno ima Full HD, ali ih A1 očito skida od nekud gdje je lošija rezolucija.
Ali ako usporedimo HRT zemaljski prijem i optiku, velika je razlika. Zemaljski prijem je slika boljih boja, oštrija, dok je na optici to lošije.
Najveću zamjerku imam (a to ću i prijaviti podršci) kod MTV programa, a baš sam se njima veselio. Konkretno kod programa MTV 80s', MTV 90s', MTV 00s' i MTV Hits. To je definitivno negledljivo. Ne mislim tu na samu kvalitetu slike jer znam da su to stariji spotovi, ali i ton i slika nekako čudno "preskaču" ili se trzaju do mjere da je negledljivo i slikom i tonom. Kod glezbenih spotova se to baš primjeti. Jel i kod vas tako ili ?
Zna li netko možda čemu služi onaj USB port, mislio sam spojit SSD disk ali ga ne prepoznaje iako mu daje struju. Htio sam da svaki prijemnik (imam ih 3) ima svoje snimanje, ovako nema neke privatnosti obzirom da se snimljeni materijal na njihovu snimalicu prikazuje kao dostupan na svakom prijemniku u kući. Isto je i za gledanje sadržaja koji nije snimljen nego vučem sa njihovog servera , sadržaj je dostupan za nastavak gledanja na svakom prijemniku. U neku ruku je to ok opcija, ali bi trebalo biti moguće da se tako nešto isključi i da svaki prijemnik ima svoju privatnost.
Također je glupo da kada promijenim bilo kakve postavke (npr audio/video) na jednom prijemniku, isto se promijeni na svakom. PIN je također isti na svakom prijemniku, a trebao bi na svakom biti zaseban.