Citiraj:
Autor geronimo_2
ne kuzim kakav miris od ZEP-a. doslovce 1 do 2 dana mi bude  .
a bikarbona i ulje na isparivac, IMO no no. napravit ces potencjalno imulziju koja bi se mogla zacementirat na uglovima. a i napravit ces sloj filma ulja po isparivacu da se prasina i cestice lakse zalijepe, opet IMO, pricam iz dupeta.
kad ti smeta tolko miris udri sa destiliranom vodom nakon pranja klime. tako ja radim uvjek, ne zbog mirisa nego da maknem tu kemiju od osjetljivih nosica ukucana.
ne razumijem sta tocno radite sa kompresorom po isparivacu  ? jel pricamo o kompresoru za zrak? kuzim ispuhivat, al ne kuzim kompresor + soda i ulje  ?
|
Ma kakvi, osjetio sam taj ZEP cijele sezone. Čistio sam klimu u apartmanu na moru svako ljeto početkom 6. mjeseca i negdje 9. ili 10. mjesec. Apartman se normalno koristio kroz ljeto, dođem u 9. mjesecu, i dalje mi smrdi. Nije to kao prvi ili drugi dan, ali osjeti se. I tako svaki puta, više ga ne kupujem.
Možda imaš pravo za emulziju iako bi to bila kap ulja na pola litre vode, zanemarivo. Soda je korisna kod bakterija i gljivica jer stvara lužnato okruženje što njima ne odgovara. Osim sode jedino možda varikina ili MMS kapi, s tim sam skidao plijesan sa zidova, fino je sišlo, a miris nestane za par sati.
A čime da nanesem bilo koje home-made sredstvo za čišćenje kroz cijeli isparivač od 10-15 cm debljine nego kompresorom? Na njemu mogu fino regulirati protok zraka, vode i širinu mlaznice. Prskalicom ne mogu ništa, baci puno vode, a ne dođe do svih krajeva.
Došao danas kod čovjeka u Petrinju, nova kuća, klima Daikin tek postavljena i osjetio sam isti smrad vlage i kiseline kao kod sebe.

Valjda je to onda normalno kad se postavi viša temperatura. Meni je inače sve ispod 27-28°C već dosta neugodno, a o spavanju pod klimom nema govora.