View Single Post
Staro 21.07.2023., 13:34   #17
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Počeo razmišljati da stavim vremensku stanicu na vrh zgrade, a opet bilo bi dobro da su barem i 4 kamere na svaku stranu svijeta.

Želje...
To je i meni prvo palo na pamet ali ne znam koliko bi to pomoglo.

Ovdje su problem bili nagli siloviti naleti vjetra. Cijelo vrijeme je izgledalo kao uobičajeno pred kišu. Onda odjednom rokne vjetar k'o da je netko pustio komprimirani zrak i u dvije sekunde ništa ne vidiš od prašine a po rukama te pjeskari. Klincu sam rukom pokrio oči da mu nešto ne doleti.

Prođe nalet, potrčim s klincem na rukama, dođemo skoro do zgrade i stanem jer drugi nalet vjetra trga nekoliko debelih grana na drveću, nosi stolice i stolove kafića, gura kontejnere za smeće 50m niže u križanje. Opet ništa ne vidiš, sve nešto leti oko mene, zvecka, lupa, puca, smeće iz kanti je svuda po zraku..

Otključavam zgradu da ću ući unutra, evo trećeg naleta. Nekoliko drveća puca kao grančica u ruci i pada. To je zadnje što sam vidio jer se opet zamračilo od prašine i smeća u zraku.

I onda naši kažu da je vjetar puhao 115km/h. Vjetar od 115km/h ne može takvom lakoćom srušiti toliko stabala na tako malo području, ni blizu. Netko je zaspao (cijeli sustav vjerojatno) i nisu digli uzbunu kada su trebali pa sad izmišljaju brojke da se operu odgovornosti. Uostalom za koji klinac imamo sustav uzbunjivanja!?

BTW: naš aerodrom zasigurno ima vrlo sofisticirane sustave za praćenje vjetrova i naleta vjetra. Gotovo sam siguran u to. Njima je to strašno bitno.