View Single Post
Staro 18.07.2023., 22:09   #8
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
za "ftth" ti nije bitan toliko router koliko gpon sfp u kojeg ćeš tu optiku ubost, kao i mogućnost da iz postojećeg routera iščitaš potrebne podatke koje ćeš onda ubaciti u gpon sfp da ti prođe autentifikacija.
Mislio sam od tplinka tl-sm321b no zanima me da li gornji ruter s tim spf modulom može raditi kao optički ftth modem? Ne uspijevam naći tu informaciju.. u suprotnom sam mislio staviti XZ000-G3 prije rutera...
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Huawei 8145v5 može na policu ispod switch - a a na dno rack - a stavi NAS + ostane mjesta za produžni, PoE napajanja / insertere ...

3 - Pošto je Huawei 8145v5 u metalnom ormaru + WiFi ćeš rješavati dodatnim uređajima onda mu ugasi WiFi.
Obzirom da imaš A1 optiku mislim da ćeš se teško / nikako riješiti njihovog routera, treba provjeriti sa kolegama.

Moj prijedlog je da WiFi riješiš da nekim od MESH kompleta sa 2 ili 3 satelita,
kad kreneš sa jednim proizvođačem onda ga se moraš držati ili sve prodavati / mijenjati,
svakako gledaj da ima "wired backhul" opciju.
Ma rado bih se riješio Huawei-a... čitam na drugoj temi da se može koristiti vlastiti FTTH modem za optiku ako se izvuku podatci...

Glede wired backhul-a, da to mi i jest cilj, da su svi AP-ovi spojeni putem UTP-a te da su napajani putem PoE. Gornji Tplink ruter daje do 100W PoE, a ovi AP troše do 10W (3 kom) i kamere isto do 10W (2kom) tako da je dovoljan, a imao bih one mesh koji je spojen kabelom na ruter. Ma milina!

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 19.07.2023. u 06:42.
telefunken je offline   Reply With Quote