@Nikky
Da li možeš napraviti novu temu sa "Tiny,Micro i Mini - 1L" ?
Vjerujem da ima nekoliko kolega sa foruma npr. naš Bumbimir, darky
Citiraj:
Autor xlr
Znaci, drzavne firme 
|
Ne mora to značiti. Kod privatnika imam Dell OptiPlex 7050 Micro sa i7 6700T. Manje se grije od klasičnih desktopa i još manje troši struje. Što još najvažnije - manje zauzima prostora (noge će biti zahvalne)
Citiraj:
Autor xlr
Seller me ajmo reci "zahebao" jer sam kupio M900 sa 6700T, a dobio M910q sa 6700. Slatki problemi. Na kraju sam napravio swap - iz mog pc-a uzeo 6500 i metnuo ga u M910, a pc upgrejdao sa 6700. Win-win (I guess).
6500 radi stabilno, manje W povuce u loadu (oko 35W) iako ima isti TDP... Anyway, ne trotla ni nakon pola sata testa, dalje od toga mi se nije dalo mrcvariti ga.
6700 se u pc-u "oslobodio" Lenovo okova i morao sam kupiti malo bolji cpu cooler.
Dobra stvar u cijeloj prici je sto se M910q moze upgrejdati na Intel gen. 7, paaa ako naletim na neki lipi primjerak 7xxxT procesora... Afaik sa generacijom 7 dobivam samo neku podrsku za hw enkodiranje 4k videa, tako nesto. Mislim da ce mi 6500 4c/4t biti i vise nego oke.
Skuzio sam, nisu bas tako jeftini za tako stare i masovno proizvedene proizvode. Zasad ostaje kako je. Neplanirano sam dobio i HDMI modul. Win-win-win
Ako koga zanima, trosi 9-10W u idleu sa 6500 ili 6700. Unutra je jos m2 disk i jedan hrdjavi 2.5" hdd.
|
Budući da seller zeznuo, više si u plusu i još više swapom. Mislim da kolega @darky našao T na tržnjaku, samo treba imati strpljenja.
Možeš si nabaviti PCIe adapter za VGA npr Radeon RX6400, upgrade wifi mreže itd..
https://forums.servethehome.com/inde...-thread.34925/
U planu mi je M920X ako nađem povoljno. prednost dva M.2 utora