13.07.2023., 17:25
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2018
|
Hvala za info ekipa
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat
Vozim Xceed model 2022 od siječnja 2022.g., 1.5 T-GDI, automatik, ex way oprema.
Nema nikakvih dječjih bolesti zasad, nadam se da ni neće ubuduće. Kvaliteta materijala je razinu iznad onoga što platiš, dizajn je naravno odličan (kako kome), po pitanju prostora je iznenađujuće odlična, izvana djeluje manje nego što u praksi je, drži cestu ko luda, ide odlično, troši malo, zasad samo riječi hvale imam.
|
Ja sam samo sjedio u XCeedu, nisam ga vozio, ali djeluje mi ful prostran u kabini, i kvalitetno izrađen. Doduše sad sam na Ceedu iz 2007., od onda se ponešto promjenilo u standardima...
Citiraj:
Autor raliSHA
Gledao sam i xceed i proceed i zaključio da mi je proceed nepraktično pre dugačak i nepregledan odzada za svakodnevno parkiranje po "parkirnim mjestima" u koja se inače zavlačim. Za xceed mi je zaključak bio da realno ne dobivam ništa posebno u odnosu na ceed.
...
Apropo auta za sad sve odlično, ide dobro, dct radi vrlo dobro, potrošnja u prosjeku sitno ispod 7 litara. U gradu će popiti nešto više, po otvorenoj cesti moše se proći i sa 5l
|
Ovo za Ceed vs XCeed ne mogu potvrdit jer nisam sjeo u novog ali mogu vjerovat; nisam siguran što sam točno očekivao ali kad su mi otvorili bunker u salonu baš sam ostao malo paf. DCT čujem da je jako dobar, čak da se sa 1.5 motorom bolje osjeti tih 160KS, navodno da se s manualcem malo slabije osjeti snaga. Automatike ne volim generalno, ali koliko sam shvatio ovo je bliže VW-ovom DSG-u nego onom s čim imam više iskustva u firmi, Renaultov automatik, ono ne bi neprijatelju poželio. Parking po Rijeci i okolici je svakako izazov, ali bez obzira na to ako se mene pita radije ProCeeda nego XCeeda, samo još da ženu uvjerim
Citiraj:
Autor Vuco
Iako se čini da mana ima puno, to je realno to. GTLine i pola problema nećeš imati. U ovo ludo doba auto sam dobio za mjesec dana od narudžbe, 24 000€. Uzeo bih 1.5 motor, pa možda i 1.6 sa 200ks. 1.0 ako stvarno ne patiš nimalo na autea. Automatika bih rado, ali nisu znali koliko bi čekao za njega.
|
Je, ali ono što me iznenadilo je da, barem prema tvrdnjama u Grlici u RI nisu dobili Ceed SW cca pol godine, dok ProCeedovi dolaze. Plus, za GT Line opremu je ProCeed jeftiniji 500-1000€ od Ceed SW što mi nikako nije jasno, ali ako idem u tom smjeru neću se bunit, ProCeed mi ima top liniju (nije ni SW ružan da se razumijemo).
|
|
|