Tema je malo zamrla baš kad smo dobro krenuli, pa da se vratimo natrag... Ovo sam namjeravao dugo staviti na forum, iako baš nisam bio siguran u koju temu. Ali ta dilema je bar riješena, bude se savršeno uklopio u ovu ovdje
Mala žuta kutija...
Naravno, čim je Kodak mora biti riječ o foto aparatu! Prvi digitalac u životu, dobiven na poklon sad već davne 2004. godine u Splitu.
Kodak CX4200, sa vrtoglavih 2MP. Docking postaja koju vidite ispod je naravno dodatne oprema, to sam kupio par mjeseci kasnije, kad sam se vratio natrag u Zg.
To, punjivu Ni-MH bateriju i SD memorijsku karticu od čak 256MB!
Fotić je aktivno bio korišten kroz 2004, 2005, 2006 i dio 2007. godine, da bi već u drugoj polovici 2007. bio zastarjeli model i pao u drugi plan zbog kvazi-pametnog mobitela (LG Renoir, KC910) koji je gle čuda imao 8MP fotić i pravu bljeskalicu.
U stvari, dobar dio vas tu na forumu je već vidio Kodakove fotke... Sve ono što sam linkao iz razdoblja 2004, 2005 je napravljeno upravo na ovom foto aparatu. Evo nekoliko primjera:
Spremljen je u kutiju prije dosta godina (prije toga proveo najmanje 7-8 godina na stolu, skupljajući prašinu) i kad sam ga zadnji put upalio bio je ispravan. Docking station nažalost baš i ne, kad sam ga imao zadnji put spojenog više nije želio čitati podatke i/ili puniti bateriju. Moguće da je do prljavih/oksidiranih veza, a moguće i da je nešto otišlo u samoj elektronici, tko bi ga znao. Čuvam ih čisto iz sentimentalnih razloga, zajedno sa svom popratnom dokumentacijom i driver CDovima...:
Naime, Kodak mi je uspomena na starog koji mi ga je i poklonio. Umro je 2014, kad sam mislim i spremio Kodak natrag u kutiju i stavio ga na sigurno. Out of sight & out of mind, iako ga ne bih nikada poželio baciti ili prodati.