View Single Post
Staro 08.07.2023., 22:43   #47
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Da da, to su bili ti dani. Sjećam se rasprava sa newsa, hr.rec.dvd o onim slojevima na verbatimu, bio je onaj neki mcc, pa ty, pa kakav mora bit da snimljeni dvd traje 300 godina
Naravno, danas je sva ta hrpa snimljenih filmova davno u smeću.
2011. godine sam dobio na poklon gomilu (100 kom.) Verbatim DVD-R medija. Koristio sam ih za apsolutno sve i svašta, od video DVDova sve do Grand Theft Auto modifikacija i kompilacija, nikad problema sa njima.

Zadnji preostali disk sam spržio prije svega mjesec dana i bacio mi je grešku, nije bio čitljiv. Da li je problem do pržilice ili samog medija nemam pojma, ali ono što znam da i dan-danas aktivno koristim neke od snimljenih diskova iz te serije i nemaju problema. Da li se to bude promijenilo kroz sljedećih 5-10 godina nemam pojma (javim ako budem živ), ali upoznat sa dosadašnjim iskustvom Verbatim medija ne očekujem probleme.

Ona velika "čistka" koju sam spomenuo, bacanje starih Princo, Traxdata, Ricoh i ostalih CDova i masovni prelazak na Verbatim je bio negdje ranijih 2000-ih godina, rekao bih 2008 ili 2009. godine. Svi CDovi i dan-danas rade bez problema, iako sam imao dva slučaja gdje je sam disk napuknuo pa sam ga preventivno presnimio na drugi da se ne razleti. Dakle, 2 slučaja na cca 150 diska + najmanje 50-ak dodatnih koji su došli naknadno kad sam proširivao kolekciju.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote