View Single Post
Staro 06.07.2023., 13:47   #18
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor KillerLoop2807 Pregled postova
Ipak će ga morati očitati ako na trafostanici nije omogućeno daljinsko očitanje brojila, a želi mjesečne račune.

Takav je slučaj kod mene. Kvart sa hrpom starih brojila, moje je novo i nema daljinskog očitanja jer nije trafo osposobljen za to.
Za konkretan slučaj i konkretnom slikom gdje se vidi trokutić iznad oznake COM, daljinsko očitanje radi. Ne osposobljava se trafo nego se u trafostanicu ugrađuje jedan uređaj koji komunicira s brojilima koja su spojena na nju kroz mrežu. Nešto kao powerline. Na Iskrinim brojilima je trokutić iznad COM oznake a na brojilima Landis + Gyr bude dolje desno trokutić iznad oznake PLC. Ako toga nema,nema ni daljinskog očitanja tj. u trafostanici iz koje se brojilo napaja nema tog uređaja. Amen.

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
A moje je iz 2003 i onda je bilo staro Kad su mi hepovci dosli nesto gledat kazu vidi staro brojilo tribalo bi zaminit, i eto, one ethernity later, isto brojilo
@smuchac jel mi mozemo kako doc do tih logova il je to samo za hep?
No soup for you. To se vadi ako se tko žali da mu je puno,ako su kakve reklamacije tipa ja ne trošim ništa a računi su mi veliki bla bla... Klasičnu povijest potrošnje vlasnik može dobiti jer ima pravo na uvid.

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote