Citiraj:
Autor DoxyTheCroat
Moje pitanje je vezano za proklete francuze, i njihov 1.5 (u nekima vidim i 1.6 dci) motor, i elektroniku vezanu za njih.
Koliko je problematično?
|
Ako se dizela drzis - vecinom neproblematicni (opet pazis koje godiste itd.). Neznam kakvi su ovi novi 1.6 dci motori ali 1.5 dci K9K su se pokazali dosta dobri ako je auto odrzavan i ako u njega nije toceno neko govno od nafte. Ja sam primjerice na svom Meganu (2010) mijenjao letece lezajeve jer su tu uhebali motku ali to je jedino sto sam na motoru vanredno morao radit. Vecinom sitnice zezaju koje ne utjecu na funkcionalnost auta, tipa granicnici u vratima su na Gen 3 lose napravljeni pa su "cujni" nakon par godina. Ima vise rijesenja al iskreno - ne smeta me. Ostalo...eto pred mjesec dana krepalo 3-e stop svjetlo straga (Led na karavanu) - 150 Eura original. I to je to....toci i vozi. A ne trosi nist skoro, kad ga pazim 4-5 litara , kad ne pazim cca 6.5-7 po gradu. Al kao u uvijek - ako rabljeno - sprobat , pazit kak vuce, injektori znaju biti osjetljivi, al ak ide kak spada, ak nema hrde nigdje , cist ok auteki.
Cekiraj si malo ovo:
https://gebrauchtwagenberater.de/
Vecinom je obuhvaceno najvaznije i nije jedan od "generickih" sajtova.
P.S.- ako uzimas rabljenog francuza osobno bih se od PSA grupacije drzao podalje...veca je mogucnost da naletis na "problematicne"...oni imaju malo vise "stereotipnih" problema...1.6 Hdi kod vece km zna dosta problema imat...2.0 hdi je puno bolja opcija. Kod novijih modela sa malo km bi do odredenog vremena trebalo sve biti ok + moja guzica uvijek glasa za Peugeot/Citroen kad je udobnost u pitanju.