View Single Post
Staro 04.07.2023., 11:19   #326
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Zna li netko razlog zasto OLX jos nije usao na HR trziste? U BiH su recimo kupili tada najpopularniji online oglasnik pik.ba i pretvorili ga u olx.ba.
Ako sad odes na Bolhu Slovence, vidjet ces da je identicno sucelje Njuskala. Danas je nemoguce jasno uci u odnose vlasnika. Tako da od prvog Pika (Budimlić) samo se nastavlja kupovanje izvana, s pokaznim voditeljima u zemlji kupovine. Ne pratim OLX, ali cuo sam da ima zasebne aplikacija za Android/iOS te da jos nisu ukakali sucelje za desktop.

Oglasnik.hr i njegovi vlasnici (Turci prvobitno) oni su mi najveca enigma. Imaju tiskano izdanje, koje se i dalje prodaje. Dok jos ima seniorske demografije i bransi koje vole oznacavati oglase olovkom, listati papir bit ce ga na kioscima.

Ali, nije mi jasno (dogovorno?) kako su preko noci dopustili izgubiti toliko web konkurentnosti. Kakve su probleme imali s bazom podataka, desetak godina su bili na razini lokalnog ureda a ne oglasnika, potpuno zapusteno. Sad su nesto popravili, ali to i dalje nije prava ozbiljna konkurencoja Njuskalu.

Odbijam i gnusam se, za danasnje vrijeme, da sucelje mora biti podredjeno iskljucivo telefonima, to najvise govori o realizatorima, a ne o mogucnostima. Kako god, Njuskalo pod hitno, najhitnije treba konkurenciju, jer postaje svakim danom oglasni Google, u svakom smislu pristupacnosti.
Visage je offline   Reply With Quote