View Single Post
Staro 03.07.2023., 18:25   #13
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Nego, sad gledam tu tvoju fotku i vidim da su ovo Princo diskovi. Znam da se nisu proslavili, ali imaju nostalgiju... Dosta tih CDova sam pobacao jer više nisu radili, ali sam sačuvao nekoliko komada kao collectible. Stare TraxData Gold, Princo (i to dvije generacije - stariju sa hrapavom etiketom i noviju, sa glatkom), Ricoh i još nekoliko firmi. Ako ima interesa budem okinuo sliku ili dvije?
Čaše iz automata za kavu su bile jedine čaše koje smo u tom trenutku imali

U ono vrijeme nije USB stickova niti 2.5" USB HDDova. USB enclosurei su bili 3.5" i 5.25", vrlo skupi, rijetki, teški (HDD+case+power brick+kablovinje) i time vrlo nepraktični. IDE ladice su bile najbliže tome ali ih nije svatko imao kao ni ekstra HDD viška niti su sve ladice bile kompatibilne. Doma smo imali 56K modeme i nije bilo clouda.

CD je bio jedini prijenosni medij koji je mogao prenijeti veću količinu podataka, otporan na udarce i vodu kad pokisneš, a bio je neprimjetno lagan u ruksaku. Svi su imali bar CD-ROM ako ne i pržilicu. Princo je bio baš za to

One spindlove sam uzeo na Info 2000 sajmu. Bila je zgodna visoka plava cura oko koje su svi lurkali i pomalo slinili. I onda ja uletim "Dobar dan, dajte mi 300 CDa" Bila je ona kasnije i na još nekoliko Info sajmova na Princo štandu. Zbog nje se obavezno išlo tamo

Po onog Durona sam trčao preko Savske u kolovozu na 35 stupnjeva u trapericama da stignem par minuta prije zatvaranja Info Game u Počiteljskoj uzeti vjerojatno zadnjeg Durona 600 u Zagrebu sa spojenim L1 bridgevima. Ploču za njega sam uzeo dva mjeseca kasnije - toliko je bio vrijedan tada.

Tamo sam kasnije uzeo i EIZO profi monitor. Bio je jedan od najjeftinijih 17" a daleko najbolja slika od svih izloženih. Navodno se radilo o otpisu iz mađarske tvornice koja nije bila u stanju zadovoljiti EIZO standarde pa je ugašena. Reklamirao sam jednog od njih jer je prestao pamtiti postavke. Zamjenski je devet godina kasnije završio potpuno ispravan na zelenom otoku. Nitko ga nije htio.

I da, dugo sam tu. GenX, krenuo na faks u 90-tima. Također sam iz nostalgičnih razloga sačuvao starih Traxdata Gold, Mitsui, TDK X-Reflex, Verbatim AZO, Taiyo Yuden, BASF....

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Princo su bili krama kakve nema. Trax Gold su bile zakon. I dan danas su čitljive. Pržene na Pioneeru DVR-10x.
Te Traxdate Gold najvjerojatniije nisu zlatne od ispod nego su se samo tako zvale. Prave originalne Traxdate Gold je proizvodio Kodak Japan u drugoj polovici 90-tih. Ime su dobile po zlatnom PhthaloCyaninskom sloju za zapisivanje. Mi smo to pržili na SCSI Yamahama (100/200/400...) i SCSI Teacima (50S, 55S...). Išlo se u Graz u Mediamarket po njih Bile su oko 20kn/kom krajem 90-tih. Kasnije su samo koristili "Gold" kao brand ali nisu bile loše.

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Otkud Severina u telekom kompaniji? Kakva je to prigoda bila da se šampanjac otvarao?
I iznad svega, zašto pobogu Seve nema lakirane nokte?
Pa i Gibonni je reklamirao ISDN i DSL i svašta nešto u T-Comu dugi niz godina. Bilo je puno suradnji s poznatima. Prigoda je bila - Severina

Zadnje izmijenjeno od: medo. 03.07.2023. u 18:45.
medo je offline   Reply With Quote