Bio na INA prije Plitvica, na vratima oblijepljeni logo svih kartičnih kuća, tako da eto, kod njih ide sve, čak i kreditne.
Nisam nikad previše tome pridavao pažnje, plaćam keš ili kartica tekućeg, a ponekad zna bit situacija da sam bez novčanika i sl., ili mi žena popali neku karticu bez da me obavijesti, pa se zalijepim pred blagajnu mutav, pa eto, sad u zadnje vrijeme obraćam pažnju na to.
Imam CRO CARD koji je VISA od firme (odlična stvar za firmu i djelatnike), ali bez obzira što mora proći svugdje gdje je registrirana ugostiteljska, turistička i sl. djelatnost (hoteli, kafići, restorani/pizzerie i sl.), u nekima ne prolazi, a na moru eto (Pakoštane su sad bile) 90% ugostitelja ni nema POS uređaj, što mi sve govori, jebeni ilegalci što rade na crno, a cijene nabiju kao da porez plaćaju.
Malo digresije od auta, ali eto, Ivanić-Pakoštane, stara cesta, sa kratkim stajanjima gdje je auto na mjestu radio, vožnja nekih 4 sata i 45 minuta, potrošnja 4.8 litara sa 1.5 T-GDI, nas četvoro i pun bunker, klima naravno stalno radi (Velebit je digao malo potrošnju, bila bi i manja), automatik je, pa nisam manipulirao šaltanjem, a sport mod je bio upaljen možda 5%, žena srčani bi dobila pa eto, nisamse stigao baš izguštati, 95% vremena 80-100 vožnja, policija samo u Obrovcu od cijelog puta, tj. na ulazu, i od normalne vožnje cijelo vrijeme, stvorili su se pred menom baš kad sam u zavoju preko pune linije gdje je 30 ograničenje preticao sa 90 km/h ... nekog djedicu koji je išao možda 25. Jbg.