Autor Mommistake
Kratko pitanje; molba.
Idem ponovo za USA, i sad ide i kolega s posla samnom.
Morali smo zatražiti Visu, jer preko ESTA-e ne možemo tamo raditi, ukratko, morali smo.
Svima je sve prošlo, kolega dobio odbijenicu po zakonu 214(b) of Immigration Law.
Obrazloženje:
E sad?
Što dalje?
Nemam pojma koga zvati, koga pitati, moji iz firme nemaju pojma.
Googlali smo, uglavnom, njega kao USA ne može povezati nekom snažnom konekcijom s RH.
Zanimljivo, kolega ima dobra primanja, kuću u Međimurju kojoj je on vlasnik, prijavljen u RH i radi u RH za dobru plaću već godinu i pol dana.
Na računu ima lijep iznos novaca i nije sklon mjenjati posao često (kod mene radi nekih godinu i pola, prije toga radio jedan jedini posao, ali vani).
Jel problem što je on vani radio?
Mi smo priložili sve, potvrdu o smještaju, avionske karte sve, officer u ambasadi u ZG-u doslovno ga nije u oči pogledao, uručili mu odbijenicu, ne želi uopće razgovarati, jer ona ima pravo ne objasniti ti zašto, ima pravo na žalbu i može ponovo se prijaviti, ali ona sugerira da promijeni nešto prije nego se aplaja ponovo, jer će ponovo dobiti odbijenicu.
Sve jasno?
Gdje je caka?
Ima netko nekoga tko se bavi time da ga nazovem i pitam za kratak savjet?
Naravno, pisali smo žalbu, pisali smo mail, čeka se 4-5 tjedana (radnih dana), znači 2 mjeseca nemamo što, do onda već moramo platiti hotele i sve.
|