Tema: Iskon
View Single Post
Staro 29.06.2023., 12:18   #6426
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Već se dulje vrijeme svi pokušavaju maknuti s POTS-a i gase analogne centrale. Kako god, ne možeš ništa nego spojiti sve te utičnice na router. U jednoj takvoj situaciji sam dodao kabel od routera natrag u razdjelnu kutiju gdje su sve utičnice po kući bile spojene. Ako možeš takvo nešto izvesti - imaš mjesta u bužiru, sve utičnice vode na jedno mjesto - to je najbolje rješenje.
Hvala na info i idejama.
Ma, htio sam to napraviti, ali router je u drugoj sobi, pa prvo od glavne uticnice su razdjeljene sve, i iz nje ide u manju sobu, gdje je ruter, zatim iz rutera u telefon... pa bi sad trebo iz te manje sobe vratit kabel nazad do glavne, ato su sve postojece instalacije slagane, bušeni zidovi na knap jos prije cca 20-30god, pa mi se iskreno neda s tim zaj...
glavna ideja je da po stoku provucem obicni kabel iz rutera do druge sobe, ubodem u drugi prijenosni telefon i cao miki...

druge ideje su
ali kabel koji ide iz glavne kutije do te sobe je zapravo razdjelnik (ima 2 rj11 i onaj stari trostruki steker.
ovako je setupiran razdjelnik.
1. rj11 ima natpis dolazni signal (to ide u ruter za dsl vezu i to sve).
2. rj11 pise analgni (ne znam jel dolazni il odlazni, nesto pise al se ne sjecam) signal
3. je onaj trostruki stari steker, vjerujem da je to bio za telefon u toj sobi, al to ne radi...

mozda bi mogao po tim drugim zicama poslati analogni signal nazad u glavnu kutiju i do drugih, tj. ubost ovo sta sad ide direkt u telefon u te odlazne il trostruke steker, pa vidit mozda negdje zazvoni

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote