Ovako, neću ti ubiti svu nadu, ali eto, frend mi već skoro 20 godina radi u Ghetaldusu, vodi poslovnice itd.
Čovjek je završio srednju i faks za optičara, radi leće, čak i radi pregled vida zadnjih par godina. Znači u tome je više od pola života.
Govorim to zato jer sam imao istu situaciju kao i ti, s tim da nisam imao nekakve xy naočale, već naočale za 400EUR.
Htio naručiti leće i zamjeniti ih. Meni se to činilo dosta jednostavno. Čovjek mi je objasnio ovako...
Jednostavno, bez obzira koliko on to htio, trgovina od toga nema nikakve koristi, osim da mi naplati 100EUR to, i zato to ne rade. Jer, to je dosta posla da se prilagodi, zalijepi, testira, a ne može za to uzeti 20EUR. A on treba za to dedicirato čovjeka koji će brusiti, prilagođavati i ugaditi te leće, kaže da je više posla nego s sastavljanjem tipa Ray Ban naučalama, jer tamo dobivaš leće već izrezane koje u 99% slučajeva sjedaju 100% u okvir.
Tako da sam odustao.
Govorim samo za Ghetaldus, ne znam jel tko to radi ovako, sigurno netko radi i hoće ti napraviti, ali ciljaj na manje radnje i privatnike.