Citiraj:
Autor 1v@n
Čisto upozorenje za DJI korisnike koji se pouzdaju u njihovu mapu oko toga gdje se smije letjeti i kako.
Ugrađena karta s restrikcijama je nepouzdana i ne ažurira se.
Naučio na teži način. Usput stao u kvartu da snimim nešto zanimljivo. 5 minuta kasnije dva policajca do mene i nakon kraćeg razgovora i provjere dokumenata (sve dozvole i osiguranje imam), oduzeli i dron i mobitel povezan na njega. Dva dana ranije je aktivirana privremena no-fly zona, koja do DJI nije došla pa je poletio najnormalnije. Naravno, u brzini nisam provjerio ostale izvore koje inače provjeravam.
Ne znam koliko su sad u HR nabrijani na hvatanje dronova, ali pazite u inozemstvu i provjerite sve lokalne propise. Nipošto se ne pouzdajte u ono što DJI kaže.
|
Važno je napomenuti da je to u UK, ne?
Prijavio si let ili je u UK drugačija procedura?
U RH, ako ti prijaviš let, i odobre ti ga, nitko ti ništa ne može. Neće ti ga odobriti ako je "no-fly zona", tako da si siguran s time ako dobiješ odobrenicu.
Mada, iskreno, letim već 50h, nitko te ništa ne pita. Što u RH, što vani, što veći gradovi.
Uzmem u obzir stvari koje trebam, dozvole imam, prijavu kada stignem odradim, kada ne, ne, i nitko ništa za sada.