View Single Post
Staro 26.06.2023., 22:14   #21
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Mogu onda uzet neki 4G router koji u sebi ima sve i to je to? Samo stavim SIM karticu u njega i to bi trebalo raditi bez nekog posebnog podešavanja kao kod ADSL modema?
Nisam upoznat da ces naci dobar 4G modem koji ne ujedno i dobar ruter. Vjerojatno ne za neke normalne pare. Been there... Na kraju sam isao u smjeru dva uredjaja i izuo se iz cipela, dijelom jer sam htio unaprijediti mrezu, dijelom jer sam htio uciti nesto novo oko mreza. Definitivno nisam uvjeren da ce proces biti samo plug n play, ne u ovom cjenovnom rangu. Tu se treba malo driblati i cackati :/

Isao sam na B818 modem i drzao ga u bridgeu (njegove 4G sposobnosti su mi bile top i nisam htio kompromise, ali ruter funkcionalnosti su mu meh), a iza njega sam zakacio Asus AC86U ruter (nisam imao potrebu za wifi6 i isao sam na ono sto je najzastupljenije u communityju). Ako jako trebas wifi6 i imas $$$ onda AX86U.

Long story short, na Asusu mozes vidjeti otvorene konekcije na mrezi. Mozes i podesiti pihole kao DNS i forsirati taj DNS prema svim klijentima. Naravno, sve to drzi vodu ako taj wallet nema hardkodiran DNS u svojim postavkama. Tada Asus nije rjesenje i trebas ici u drugom smjeru (sto Cuky kaze, Mikrotik i puno seksanja uz nezaobilazno driblanje).

A da pitas community (reddit, forume) detalje o tom walletu, mozda je netko to vec provjeravao? Jel to famozni Ledger sa zadnjim updejtom? Ako je wallet popularniji, siguran sam da ima ekipe koja se kuzi u problematiku, ima znanje/opremu i moze to provjeriti.