Citiraj:
Autor geronimo_2
i zato moje pitanje. al s druge strane vise mi se svida 1d sa tim izvlacenjem nego 2din jer mi ostaje polica za stvari drzat iznad radia u jednom otvoru. i nisam siguran dali se moze radio koristiti normalno bez izvlacenja ekrana van jer vidim da ima mali display. znaci ekrancinu izvlacim ak ocu bas nesto pogledat sto je ekstremno rijetko. za ostalo koristim uvuceno. e ak to tak moze bi uzeo takav.
|
Osim ako ne pricamo o Android kinezima, ili pokojem (donekle) kvalitetnijem Azijatu (velikih imena) odnosno touch ekrana, vecina 2 DIN EU jedinica, cak i renomiranih imena je redovito neiskoristen prostor. Karikaturalni ekrani u boji, razbacane tipke, doslovno da popuni dva mjesta, bez ikakve beneficije u smislu kvalitete (pojacalo, I/O...). Mislim na
ovaj tip jedinice, nebitno je ime, preko desetak godina su ih imali svi u programu, a vjerojatno i sada imaju. Najveca je ironija, kad bi model zbog svih lampica i ekrana za Teletubbiese, u 2 DIN izdanju, imao manje od 10 segmenata, pa bi cak pojedini 1 DIN modeli mogli ispisati vise slova u jednom redu, sto dovoljno govori koliko je promisljena ergonomija.
Imaju smisla jedino kad su sluzili tranzicijiji ili uklapanju kazete i CD-a,
recimo primjer.
S druge stane bare, postojali su velicanstveni 2 DIN aparati, koji su iskoristili svaki centimetar :
S pocetka izvlacecih ekrana iz 1 DIN jedinice, 90-tih, a prvi je bio Clarion, svi Japanci su imali (tada) ekran i na zatvorenoj masci, pa si uredno mogao slusati FM/CD, te sve kontrole imati dostupne i na samo masci. Nisam gledao danasnje modele, ali kinezi s musavim spiglom, sigurno nemaju ista, dok nisu izvadjeni. Za Japance, ne znam, pogledaj slike uredaja koji te zanima, pa vidi, ima li prednju kontrolu, ili moze li zatvoren svirati da ga samo kontrolama s volana ili IR-om upravljas.
...