View Single Post
Staro 19.06.2023., 22:44   #1765
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
Kakav je dans Telemach? Mi smo nekad davno bili u Tele 2 i vrlo često nam je pucala veza prilikom poziva, a u centru Zagreba se koristila mreža, nije neka periferija. Od tada, valjda zadnjih 10 godina plešem isključivo između A1 i HT-a. Pošto me ni jedni ni drugi više ne zovu i vrbuju da produljim/pređem kod drugog, trenutno sam na A1, zainteresirao me opet Telemach jer mi na jednoj lokaciji nudi dobre uvjete za optiku pa razmišljam da i mobilne prebacim ako ponude nešto solidno.

Kakav je signal i ima li učestalih pucanja prilikom poziva?
Korisnik sam još od vremena dok im je maskota bila ovca Gregor. Iako sam i prije bio korisnik dok su imali onu bandu na televiziji; od ovce Gregor, korisnik sam bez prekida. Još od 2015. godine vidi se ogromno poboljšanje mreže, ali otkad ih je preuzela UG i pokrenuli Telemach, usluga mi je definitivno bolja nego što je bila na Tele2. Poboljšali su pokrivenost (na mjestima gdje mi se mobitel spajao u nacionalni roaming, sada je baš Telemach signal) i još se nisam pronašao u situaciji gdje sam bio na duže vrijeme bez signala.

Usluge su kompletno funkcionalne, kako meni, tako i mojim članovima obitelji. Još uvijek ni najmanjih problema. Jedini problem što smo imali je bio taj što je jedan od računa stigao s cijenom od par tisuća kuna. To smo riješili odlaskom do centra, žena se ispričala i rekla da se radi o pogrešci, iskrižala račun i rekla cifru koju da platimo. Tako smo učinili i nije bilo potrebe za pisanjem nikakvih prigovora; sve 5. I od tada mi računi dolaze uredni i točni, samo je taj jedan bio zeznut. Koliko mi je djelatnica Telemacha ispričala, nisam bio prvi koji je došao taj dan. Kada ih je kupila UG krenuli su u masovno transformiranje mreže, a jedan od segmenata bio je i kompletna tranzicija svih sustava s onih koje je koristio Tele2 (Švedska), na vlastiti od UG. I za takav neki projekt treba godina; Telemach je to napravio u kratkom roku, pa su se pojavili i neki problemi (brojevi na bonove), kao i taj s računima. Čak su mediji prenosili o tome, a i HAKOM se javio kako imaju ogroman porast žalbi na Telemach. Na kraju, ispričali su se, rekli kako je sva tranzicija završila i obeštetili korisnike, davali mobitele po jeftinijim cijenama i svima sve neograničeno na mjesec dana.
Prije je bilo puno žalbi po forumima, ali sada ih više ne vidim toliko. Čak vidim da su ih ljudi počeli hvalit.

Nemam nikakvih problema s pozivima, porukama, MMS ili internetom. Sve zaista radi kako treba. Jedino što mi se ne sviđa kod Telemacha je nedostatak VoLTE, VoWiFI i 5G SA. 5G SA nema još nitko, ali VoLTE i VoWiFi nudi HT, možda i A1. Ali nije smak svijeta; i pozivi preko Telemach 3G mreže se čuju sasvim pristojno.

Do početka sezone najavili su pokretanje 5G SA, vjerojatno uz to i VoLTE, VoWiFi, VoNR, pa ćemo vidjet. Inače su uvijek ispunjavali obećanja, pa ni ne sumnjam da će i ovaj put.

I da, vezano za signal, još uvijek imaju ugovor za nacionalni roaming s HT-om; pa ako mobitel i ostane bez signala ili imaju radove na mreži, mobitel se automatski spaja na HT HR (2G/3G/4G) i sve radi normalno.
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Popravili su onaj debilizam sa roamingom, tako da je i to sada kako treba biti.
Kakav je to debilizam bio s roamingom?
Marko :) je offline   Reply With Quote