Citiraj:
Autor mhadina
Koja glodalica je ok za po doma, trebam izglodati V-utor u gipskartonske ploče? Znači trebala bi imati vodilicu i biti male cijene.
Hvala,
|
Odi u bauhaus, pevec i slično i uzmi si najjeftiniju koju nađeš. A za vodilicu koristi običnu letvu, vaservagu ili štogod ravno, stegama ju stegneš za ploču, nabavi V glodalo i to je to.
Ako tražiš baš glodalicu koja može ić na vodilicu, zaboravi na onaj dio s malom cijenom.
Citiraj:
Autor zvonac
Ljudi pitanjce, aku udarna bušilica, malo bolja, jel može zamjenit bušilicu na struju?
|
Da..
Citiraj:
Autor zvonac
Recimo zanima me bušenje u beton, ciglu, drvo, metal kao i šarafljenje..
Kakva su vaša iskustva?
|
E tu već ulazimo u problem. Možeš to sve obavljat s nekom udarnom bušilicom, al pošto vidim u kasnijem postu da misliš bušit u beton 10-15 cm, lagano mislim da baš i nije neka sreća.
Aku bušilicu SDS+ koristim već dvije godine i mogu ti reć da ne vidim razlike u odnosu na električnu SDS+ koju isto imam. Buši u beton ko u maslac. OK, računaj da ja maksimalno bušim rupu fi 14, veće od toga mi ne treba.
Ako ti treba jednom godišnje, neka aku udarna će i odradit posao, no ako ti treba češće, aku SDS+ je way to go. Meni s aku SDS+ treba par sekundi da izbušim rupu fi 10. Imam i aku udarnu no ne pada mi na pamet opterećivat je s bušenjem u betonu kad imam stvar namjenjenu baš za to. A o gubitku vremena da ne pričam.
Citiraj:
Autor zvonac
I zanima me mala brusilica isto aku, znam da se od nje nemre očekivat čuda, al za brušenje i rezanje metala bi pretpostavljam bila ok?.
|
Imam i nemam zamjerki.