Citiraj:
Autor xlr
Ide obicnom postom, neces dobiti tracking broj i kroz tjedan dana ce te paket samo iznenaditi u sanducicu (postar ne zove, samo ostavlja). Ako budes srece kao ja, dva paketa narucena isti dan na istu adresu (jbga, limit kolicine rpi-ja u jednoj narudzbi), jedan dosao kroz 7 dana, drugi kroz 14 dana #hrvatskaposta
Rpi zero plocica dolazi u antistatik vrecici u velikoj kuverti s baloncicima. Rpi modeli B barem dolaze u kutiji, a zero tko hebe, moze ga netko i polomiti putem 
|
Naručio sam Pi 4 8GB model, originalno napajanje, nekakav mali heatsink i adapter na normalni HDMI, pa ćemo vijdti kad će stići.
Ima li neka preporuka za case? Bez ventilatora jer ne podnosim zujanje pa ni lagano. Mislio sam uzet ono obično od 7 eura u Chipoteci ako nema ništa bolje a da je pasivno hlađenje.
Planirao sam ga koristiti uglavnom kao novu igračku na početku

a kasnije kao samba share, spojit ću 2.5'' eksterni hard na USB 3. I vjerojatno neke dockere a možda i proxmox puknem gore pa na njega virtualke.
Što mi treba za spojiti SSD kao boot disk? Spominju se tu neki USB 2.0 adapteri ali to ne dolazi u obzir kad ima USB 3 portove. Imam neku USB 3.0 ladicu pa ću najprije probat s njom i vidjeti hoće li raditi.