Citiraj:
Autor geronimo_2
Indiana Jones & The Fate of Atlantis mi je bila jedna od prvih i najdrazih igara. to se igralo jako dugo vremena i uzivalo se neizmjerno. to su bila zlatna vremena gaming-a. kolko se sjecam imao sam verziju od par mb, nisam nis znao da je izaslo nesto sa glasovima kasnije.
bila mi je draga i ona druga, nisam siguran koja je, al nju sam dosta kasnije odigrao? sjecam se livela unutar cepelina sa svabama.
|
Uff, ovo sa cepelinom mi nije poznato ... možda nešto što sam preskočio? Definitivno nije ni Infernal Machine, tamo su problem bili rusi, a i nije bilo cepelina
Ali da, Fate of Atlantis je legenda. Nažalost mnogima uopće nije poznato KOLIKO je igra bila tehnički napredna, i koliko je sadržaja bilo upakirano unutar tih par MB koliko je imala.
U stvari, primjetio sam da većina ljudi kad igra uvijek odaberu "Team" put igre, jer budimo iskreni, ima najviše smisla. Međutim, uz gore-navedeni timski put sa Sophiom postoje još "Wits" & "Fists.
Wits put je solo ruta, ali sa puno dodanog & kompliciranog sadržaja. Ima i "akcijska scena" sa automobilskom potjerom u Monte Carlu, uz naravno puno mozganja što i kako dalje.
A "Fists" je akcijska ruta, za one koji vole tučnjavu i brzu akciju. Također solo ruta, iako se negdje na pola puta uključuje i Sophia, pa bih se usudio reći da je nešto poput Wits & Team rute zajedno. Ali sa puno tučnjave, gotovo da se na svakom uglu nađe neki "švabo" kojeg moraš srediti, u protivnom on sredi tebe i game over
Edit
Vjerojatno sam trebao odmah napomenuti... Igra počinje bez "puta", i ima unificiranu priču sve do pronalaska Izgubljenog Dijaloga. Ali onda igrač dobije mogućnost odabira da izabere što i kako dalje, pa od Monte Carla igra kreće u jednom od tri gore-navedena smjera. Sve od ovog trenutka je prilagođeno odabiru igrača, sve do dolaska u Atlantis. Tu se sva tri puta "spajaju", i nema nikakve razlike u priči ili sadržaju. Neovisno o izboru igrača, Sophia bude bila ulovljena i bude se nalazila u zatvoru, što je direktno vezano uz "pravi" završetak igre. Igrač može odlučiti i spasiti je (u kojem slučaju se budu zajedno spasili na kraju), ILI je može ostaviti u zatvoru, gdje bude opsjednuta Nur-Ab-Salom i smrtno strada u neuspjeloj transformaciji u više biće.