View Single Post
Staro 16.06.2023., 06:11   #144
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Mislim da je bolje ostaviti "paru" cca 5 - 10 min. pa onda otvoriti ...
Da, radi "sušenja" koje na običnim perilicama ide preko kondenzacije - vruće vlažno suđe i hladne stijenke (neke znaju čak i hladnu vodu zadržati u spremniku preko cijele jedne stranice) pa se para ukaplji iznutra na zidovima, ocijedi dolje i onda je pumpa izbaci nakon predefiniranog perioda. Čini mi se da mi Bosch drži barem pola sata to sušenje ako ne i dulje.
Ako se otvori prije toga, poremeti se taj ciklus pa ostane više vlažno suđe. Ali perilica bi ionako u svoj program trebala uračunati i to vrijeme pa signalizirati da je program gotov kad se već može otvoriti.
Naravno, ako se natrpa perilica tupperwareom onda se će se lošije osušiti jer plastika je loš vodič topline

Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Nema ih baš nigdje, mislim da je perilica stara čak 17 god., a whirpool kaže samo da do 10 godina stare perilice su podržane za rezervne dijelove.
Tako da banana, pogledao sam stvarno svugdje i nigdje ništa ne mogu pronaći.
Mislim da si na dobrom putu da kupiš drugu. Nakon toliko godina perilica ionako je već jednom nogom u grobu. Kad prdne pumpa ili grijač onda je amen. Planiraj nabavu druge umjesto trošenja resursa na servis ove. Imao sam Whirlpool, nakon 7g prdnula pumpa, popravak neisplativ. Kod stare sličan slučaj kao i kod tebe - nakon 10g propali kotačići od košarica i prohrđalo sve, jedino rješenje bilo kupnja nove.
c-shadow je offline   Reply With Quote