View Single Post
Staro 15.06.2023., 23:38   #8293
Trekkie4
Registered User
Moj komp
 
Trekkie4's Avatar
 
Datum registracije: May 2023
Lokacija: Out of Sight, Out of Mind
Postovi: 268
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Koji teški složenac. Sad kad si me već spomenuo: čemu služi ovaj sendvič adapter, koje pinove treba repozicionirat/maknuti?
Pa, mislio sam da znaš kak to funkcionira ... obzirom da je Lin-Lin došao upravo od tebe 2019. godine, kad si mi donio i onaj P4 laptop

Evo ti shema ovdje, pa vidi i sam... Potrebno je spojiti nekoliko pinova, neke izvaditi van (ako sam dobro skužio?) i onda to kao funkcionira. Naravno, uz činjenicu da su proc ili socket adapter nepovratno modificirani, i da ih se više nikad ne može koristiti na autentičnoj S370 ploči.


Legenda kaže sljedeće:

Crveni pinovi moraju biti odstranjeni ili izolirani
Žuti moraju biti zalemljeni, dodani na procesor ili slocket adapter
Plavi su VID pinovi, za prepoznavanje i reguliranje voltaže. Ovi moraju biti spojeni prema uputi kako bi ploča raspoznala propisnih 1.45V

... ili naravno možeš staviti onakav adapter i ne voditi brigu o eventualnom kratkom spoju i topljenju jezgre, uz činjenicu da sam hardver ostaje kakav i jest, full originalni - to i je poanta.

Ali koliko sam razumio, ovo je samo vrh sante leda. Treba voditi računa i o voltaže jezgre, obzirom da Tualatin radi na 1.45V, dok Mendocino i Coppermine rade na 1.70V (1.7) i na nekim pločama može biti problema sa regulacijom struje. Ali i to da ploča uopće prepozna procesor i uredno POSTa. Sa ovim zadnjim može biti glavobolje, ali u pravilu ne bi trebalo uzrokovati neki veći problem jer se ionako može riješiti BIOS nadogradnjama i zakrpama.

Edit
Ako te zanima cijeli proces, pogledaj OVDJE

Edit2
Ili OVDJE...

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 16.06.2023. u 00:01.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote