Citiraj:
Autor andy91
Nice! E-325 sa Sear plamenikom? Kod mene je E315.
Jel ova podloga na lijevoj polici čemu?
Šta koristiš za čišćenje? Jednom mjesečno ga osvježim izvana, a ovak prije pečenja samo rešetku zagrijem i očetkam.
Imam onaj enamel i stainless cleaner.
Ovaj prvi nije ništa posebno, ne mogu vratiti sjaj poklopcu.
A drugi je super za brzinsko osvježavanje!
Nakon godinu i pol bi ga trebalo i temeljito očistiti, ali isto sam u stanu pa nije baš praktično.
Ako imaš još šta od dodataka da ti je korisno, piši! Kod mene kamen za pizzu i radio posudu za pečenje kestena - preporučam!
|
@incer_dible @andy91
Da Weber Spirit e325s GBS sa sear zonom. U originalu je bila sear rešetka za steak jako krupne oke što mi je bio potpuni promašaj jer mi je sve živo propadalo pa sam nadokupio ovu.
Podloge su one od Merhrzer-a, meni su ok i bolje su mi od drvenih.
Nikakva sredstva do sada nisam koristio, čak ni za kutiju plamenika. Strugao sam špahtlicom. U godinu i pol koliko imam webera to sam čistio samo jednom, a koristimo ga često. 2-4x tjedno.
Žicu prije svakog roštiljanja zagrijem na maksimum da obgori, sastružem žičanom četkom i pređem ubrusom natopljenim uljem.
Nekad još popravim slaninom, nekad ne.
Veliku tacnu svakih 2-3 mjeseca operem, a malu sam obložio alu folijom pa kad se napuni do pola, mjenjam.
Nekako me odbija koristiti sve te kemikalije i onda roštiljati hranu, al svakako me interesira što se koristi i što je nabolje na tržištu.
Izvana ga orebrišem tu i tamo, imam navlaku za njega pa se i ne prlja tako jako.
Od GBS dodataka nemam ništa originalno.
Koristim nešto svojih lonaca i posuđa koje igrom slučaja pašu na rupu.
Uzeo bi si nekakav gusani lonac, al nešto obloženo emajlom ili keramikom kao ova weberova gusana žica jer bi mi bila tlaka takvo posuđe održavati i mastiti da ne zahrđa.
Na njuškalu sam igrom slučaja pronašao ovaj mali 40cm, family size tanjur za kotlovinu od ljevanog aluminija i ispostavilo se da je pun pogodak. Paše na weber GBS sistem kao da je rađen za njega