Citiraj:
Autor sfc_PsychQ
Da nema neko viska neku pci grafu?
Uhvatio sam neki 200mmx, nazalost nemam nista od pci grafa na lageru...pa da to skrpim u build...
|
"neku" generičku PCI grafu budeš lagano pronašao, siguran sam da se bude našlo nešto tipa S3, Cirrus Logic ili tome slično. Ali ono što želiš i trebaš je 3D akcelerator u PCI pakiranju ... a to je izuzetno rijetko, naučio sam to osobno
Imam ... zapravo, IMAO sam dvije konfe sa PCI grafama. Jednu Pentium MMX i drugu Slot 1, sa 440LX chipsetom. I dugo vremena tražio za nešto tipa Riva TNT (ili čak TNT2, M64) ali da je u PCI izvedbi ali ništa... Čovječe, nakon tko zna koliko mjeseci pokazalo se da je jednostavnije kupiti ili mijenjati se za Super Socket 7 matičnu koja ima AGP (koju mi je dao kolega Roy, puno hvala još jednom), dok ovu drugu konfu sa 440LX chipsetom nisam nikad riješio onako kako sam želio.
Naime, netko mi je na forumu donirao Matrox Millennium G450 DualHead u PCI izvedbi, i imam navedenu grafu i dan-danas u toj konfi. Iako (obzirom da je mašina namijenjena za retro gaming) nadao sam se s vremenom staviti unutra TNT, TNT2, ili možda čak još jednu Voodooicu (1 ili 2, nema veze). Nažalost, u međuvremenu su cijene podivljale, a PCI hardver postao "legenda", nešto za što svi znaju ali rijetko tko da ga je vidio u živo