mene muci vise dilema u smislu 5900x i 5800x3d su u istoj cijeni.. 5900x kao nema nikom smisla, a 5800x3d je ono velesila... (slicno vrijedi i za zen4, iako su oni ipak ponudili i 12c i 16c opcije)
vecina ljudi koji to tvrde nisu koristili duze vrijeme takav proc kao sto je 5900x.. pa samo volim skrenuti paznju, ja sam bio nezadovoljan "upgradeom"..
osjetio sam sve mane naspram 5900x i nisam uzivao nikakve posebne benefite x3da proca kojima bi rekao uh ovo se osjeti.. izvrtio sam sve bencheve, probao nekoliko igara ne samo ovu moju..
kazem, nisam impresioniran bio ni malo.. više nezadovoljan zbog kompromisa koji čim izađem iz igre osjetim..
komp ne gasim i nije mi zao dati lovu u njega, stvarno dosta vremena svaki dan provedem na njemu.. potrosim lovu i na vece gluposti od kompa

tako da medo ja te kuzim, al jbg to mi je ahilova peta

..ako te tjesi ne trosim na auto
..ali da, ja da nemam 240hz monitor i nisam competitive nabrijan gdje sam skupio vec preko 3000h u glavnoj igri koji igram (da zena zna dobio bi otkaz

), gdje igram ranked mečeve svaku večer bar 2 sata i slicno jel.. pa imao bi i dalje zen2 i rtx 3070 ili slicno i super
mislim da je x3d precjenjen, ali to je tako čim je to "najjači" "gaming" proc, i zato me podsjeca na nekadasnji intelov PR, gdje su ljudi bacali lovu na neke intelove i5 K procove , a uzmes F proc i prst u uho.. ili uzmes neki nonK i7 i imas bolji allround proc..
uglavnom to mi se vrti po glavi.. AMD je s X3D postigao brutalan marketing.. jer to je sve samo ne jeftin proc jel, i svi ga žele, i prodaje se.. ..u konacnici i sam sam ga probao na kraju i platio školu.....
.. tako nešto u marketingu AMDu fali u radeon diviziji