Isto kao što ja ne znam danas ni jednog ajmo reći kompetitivnog gejmera koji nešto ne objavljuje na YT, ne reže neke clipove i sl..
A 12c-24t na višem taktu pored 8c-16t na nižem taktu se također osjeti dok ti komp 10 ili 15 minuta drlja da izbaci 5min videa..

tko je čekao da komp nešto odvrti da može dalje raditi zna o čemu pričam..
Da, može se raditi i na slabijem, bez beda, ali traje puno duže.
Probao sam, ne bih više hvala.
Zašto ovo govorim, zato jer single player igrači u pojedinim naslovima provedu 30-40 sati i idemo sljedeća.. igraju ajmo reći 20 igri godišnje i to na gpu kartici koja je i to ako 4070 klase, od čega uistinu osjete razliku u cpu između 5600x, 5900x ili 5800x3d jedino kad upale metrics xD (pa čak i da je 4090)..
Ljudi sline za tim x3d procesorima bez razloga, a koštaju puno više.. cijene fps više nego vrijeme cekanja dok pc nešto radi, i to je krivi nacin gledanja na stvari..
Naravno da postoje primjeri igraca koji imaju sve predispozicije da x3d iskoriste kako treba, od jakog gpua do toga da ga koriste baš u tim specifičnim uvjetima često, i to je opravdano..
Ali po meni je takvih manje, nego onih koji i nešto drugo rade na pcu a ne samo da igraju corsu..
Cak i ovi koji upgrejdaju.. recimo netko upgrejda stari am4 pc, i često mu se sugerira 5800x3d, a tip jedva kuburi s budgetom ima rx6600xt i sta ja znam.. pa kupi brate 5700 i jacu grafičku, zanemari 5800x3d..
Zato kažem, da je pr odradio svoje.. ako sam u krivu pc više nije pc već je onda ocito high end konzola za noobe