Citiraj:
Autor SrKi
Jebeno si pametan. Ajde sad odi pogledaj chart bilo koje valute naspram dolara 
|
Koje god želiš, evo može funta i euro.
Jel primijećuješ nešto u odnosu na franak/dolar graf?
Funta i euro su, ovisno o razdoblju koje gledaš, IZGUBILE vrijednost u odnosu na američki dolar. Funta tu posebno loše stoji jer si prije 20-ak godina mogao dobiti 2 dolara za funtu, dok danas dobiješ 1.2 Nije ni euro puno bolji shitcoin, od početne euro euforije gdje se još određivala vrijednost, za njega si u boljim vremenima mogao dobiti dolar i pol, danas dobiješ jedan.
A franak je napravio upravo suprotno, za njega dobivaš sve više dolara.
Znači nisam jako pametan, ali ipak dovoljno da znam kako je švicarski franak u moru fiat shitcoina ultimativna valuta, koja iako i sama pati od inflacije, to radi u puno manjoj mjeri od
svih ostalih.
Bilo koja valuta će u periodu od 30 godina znatno izgubiti na vrijednosti u odnosu na švicarski franak.
Bio sam pristojan pa sam uzeo euro i funtu, kao ipak koliko toliko respektabilne fiat valute. Zamisli kako grafovi izgledaju u odnosu na nekakve dinare i sl.

Dolar ti je best case scenario, iz ovog možeš zaključit da iako je dolar izgubio vrijednost u odnosu na CHF, funta i euro su doživjeli kolaps u odnosu na CHF. Grafovi im izgledaju kao kolabirani crypto shitcoini. Takve se politike vode, jebiga.
Javi ako te zanima još kakav chart