Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 11.06.2023., 23:17   #998
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Bio sada za produženi vikend u Ljubljani sa djecom...
Svi smo se oduševili sa gradom..

Uzeo apartman u Bežigradu, 20min lagane šetnje do centra, sve je u zelenilu, nema gužve, čisto.

Za djecu je odlićno, parkovi kakvih nema kod nas u Zagrebu. Zip line, trampolini, mreže za penjanje, brod koji se njiše....

Bili smo u ZOO, ogroman zoološki, imaju životinje kojih nema u Zagrebu (Žirafa) dječji park koji ima hrpu različitih elemenata (trampolini, lopte neke po kojim se skaće) + ima 2 dijela sa malim životinjama sa kojima se djeca mogu igrati.
Nažalost nismo ih stigli konzumirat jer je počelo nevrijeme pa smo morali ići u auto

Išli na stari grad, bilo im je zanimljivo se vozit u uspinjači, pogled, hodanje okolo po tvrđavi.

Bili i u Arboretumu Volčji Potok i to je bio pun pogodak.
Ogromno dječje igralište, sa Zip lineom (jedno 10 komada), bilo je jedno 6 trampolina. Tobogani koji su napravljeni okolo debla i pod krošnjom drveta su. Visine nekih 3m.
Labirint, cijela livada puna Dinosaura i kitova.
U tom parku smo bili jedno 5h. od čega smo u dječjem dijelu bili nekih 2h i 30min smo se vozili vlakićem koji vozi kroz cijeli park.
Imaju jedan dio gdje imaju staklenik pun leptira, djeca isto bila oduševljena sa time.

Bili isto tako u Tivoliju u parku koji je isto fenomenalan. Imaju 2 zip linea od jedno 50m, neka dva velka tornja koja su spojena mrežom kao mostom po kojoj djeca hodaju. Visina nekih 5m.

Šetnica uz rijeku Ljubljanicu odlična, taman OK gužva nam bila.
Bili u muzeju vlakova. Nisam imao dojam da su parnjače tolko velke (valjda duplo veće od one na glavnom kolodvoru)

Ono kaj me je iznenadilo je to da nisam vidio baš previše taksista, čak štoviše ne sjećam se da sam ih opće vidio.

Nisam nit vidio tolko boltovaca, nit tolko debelih Slovenaca.

Imam dojam da su svi na biciklima i u formi.
Danas ujutro je grad bio prazan, valjda svi ošli negdje na izlet.

Tam kod glavnog kolodvora ima neka novogradnja i cijena m2 je 3000e, ne znam kak su cijene u drugim kvartovima.
Centar je dosta ušminkan i zgleda puno bolje nego centar Zagreba.

Kvartovi sa novogradnjom isto super zgledaju, arhitekruta je odlična, okolo zgrada ima dosta zelenila.

Čini mi se kao super grad za život.
zgmmax je offline   Reply With Quote