Stigla edge 40. Prvi dojmovi su vrlo dobri i mob je na tragu stare Moto Z serije. U usporedbi s osjećajem u ruci i kvalitete u odnosu na edge 20, ovo je dvije svjetlosne godine ispred. Jako je udoban u ruci i ima gripa zbog fejk kože iza. GCam radi i daje detalnjije rezultate od stock app-a. Ugl. kamera je i dalje meeeh, u odnosu na mogućnosti hardvera.
Haptics je puno, puno bolji od edge 20 koja mi je rezonirala u ruci. Furam bez maske (koja dolazi u paketu, čak su i ambalažu parfemirali

), punjenje je strašno brzo i mob se ne grije (ne igram igre). Lockao sam ga na 60Hz jer mi je high refresh rate gimmick i bespotrebno baterija odlazi brže. Što se tiče baterije, puno bolja je od P4a koji je od prvog dana bio meeeh po tom pitanju. Zvučnici su isto jako dobri, a zvuk se može podesiti preko Dolby Atmosa. Doduše, nisu najbolji koje sam čuo.
Softver, naravno gotovo stock Android, uz male detalje po pitanju customizacije (najbitnije mi je odvojen WiFi i mobile data toggle). I geste, pogotovo za bljeskalicu. Nevjerojatno koliko mi je to u ove dvije godine nedostajalo.
Ugl. zbilja premium paket, opet jack of all, master of none mobitel (-kamera, odnosno post processing, iako je daleko od lošega).
Za 220€, koliko je bio na akciji u HT-u uz tarifu M, ovo je zbilja bio no-brainer izbor. Za 600€ koliko bi bio u slobodnoj prodaji, tu već postoji konkurenciju